Navlaka nove generacije sa višestrukim vrhunskim delovanjem:

  • antibakterijsko - celokupna zaštita od bakterija i gljivica
  • antistatičko - neutralizacija štetnog delovanja elektromagnetnog zračenja
  • antistresno - obnavljanje snage i energije organizma
  • preventivno - sprečavanje upalnih procesa i jačanje odbrambene snage tela

Nova superiorna navlaka za dušeke celokupnu zaštitu od grinja i bakterija pruža na prirodan način zahvaljujući Tencel®-C vlaknima od celuloze. Ona navlaci daju izuzetna antibakterijska svojstva i svojstva hidratacije kože. Vlakna višak vlage deponuju u samoj strukturi te površinu iste čine suvom. Tako zadržana vlaga se, zavisno od suvoće kože, ponovo otpušta, čime se stimuliše obnova i koža hidrira na prirodan način.

Odličnom regulacijom i izmenom vlage nastaju izrazito slabi uslovi za razvoj bakterija, grinja i ostalih štetnih mikroorganizama. Međutim, za potpunu zaštitu ova tkanina dodatno u svojoj strukturi ima ugrađene molekule koje u dodiru sa vlagom i solima iz tela spavača oslobađaju kiseonik. Molekuli kiseonika agresivno se vežu na gljivice i bakterije pri čemu ih fizički uništavaju. Budući da gljivice i bakterije omekšavaju odumrle ćelije kože kojima se hrane grinje, u ovom slučaju, eliminacijom bakterija i gljivica, grinje ostaju bez hrane i nestaju iz dušeka.

Dodavanjem srebra u obliku utkanih niti u navlaku Platinumcare 3D nastaje izuzetno delotvoran energetski omotač za neutralizaciju štetnog delovanja elektromagnetnog zračenja.

Srebro se sa svojim antibakterijskim svojstvima koristi za sprečavanje infektivnih bolesti. Uništava enzime koji se nalaze u sastavu bakterija, virusa i gljivica. Osim što je prirodni antibiotik koristi se i za jačanje imunološkog sistema dajući mu snagu, energiju i vitalnost. Učvršćuje kožu i deluje preventivno u nastanku i razvoju nekih vrsta alergija i gljivičnih bolesti odbijajući čestice prašine i odumrle ćelije kože koje uzrokuju nastanak grinja.