“Bernarda” na 48. Sajmu nameštaja u Beogradu

Pod sloganom IN MESTO ZA NAMEŠTAJ na Beogradskom sajmu, od 15. do 21. novembra 2010. godine, održan je 48. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.

U glavnim izložbenim halama Beogrdaskog sajma predstavilo se oko 500 izlagača od čega je oko 150 bilo iz inostranstva –  iz Slovenije, Turske, Hrvatske, Republike Srpske, Italije, Austrije, Nemačke, Francuske, Grčke, USA, Češke Republike, Makedonije, Danske, Mađarske, Indije i Indonezije. Na sajmu su se predstavili  neki od najpoznatijih domaćih i stranih brendova nameštaja i akcesoara.

Na ovogodišnjem Beogradskom sajmu nameštaja nastupilo je 12 proizvođača iz Hrvatske, većinom u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Prema prvim izveštajima jedan od najposećenijih štandova bio je štand kompanije Bernarda.

U okviru planiranih aktivnosti predstavljanja posetiocima sajma, na svom štandu kompanija “Bernarda” je organizovala konferenciju za medije koju je ispratilo veliki broj novinara i četiri televizije(TV B92, TV Avala, TV Studio B, TV Košava). Medije su pozdravili vlasnica i generalna direktorka kompanije, g-đa Bernarda Cecelja, predstavnik Hrvatske gospodarske komore g. Petar Čurić i glumica i spisateljica Vjera Mujović, koja je odlomcima iz svoje knjige “Registar kreveta” ulepšala ovaj događaj. “Prodaja u ovoj godini na tržištu Srbije povećana je realno za 15 procenata u odnosu na isti period 2009. godine. Kompanija “Bernarda” je ostvarila značajne rezultate i u domenu opremanja hotela u Srbiji – potpisan je ugovor o opremanju hotela Zira u Beogradu, a u pripremi su dalje aktivnosti u cilju povećanja prodaje u ovom segmentu”, pored ostalog, izjavila je g-đa Bernarda Cecelja, na konferenciji.

Pored konferencije koja je izazvala izuzetnu pažnju beogradskih medija, kompanija “Bernarda” je uz podršku Privredne komore Hrvatske i Beogradskog sajma, organizovala i tribinu posvećenu zdravom spavanju, na kojoj su učestvovali istaknuti stručnjaci iz ove oblasti. Vlasnica i generalna direktorka kompanije, Bernarda Cecelja, naglasila je na tribini, da njena kompanija primenom naučnih dostignuća u segmentu zdravog spavanja prilikom kreiranja svojih dušeka, kreveta i jastuka je uspela da postigne odlično pozicioniranje na evropskom tržištu, tako da više od 70 odsto svoje proizvodnje izvozi. Kako je naglasila g-đa Cecelja, čovek trećinu života provede spavajući, a kvalitet ostale dve trećine zavisi od kvaliteta spavanja, i zbog toga je potrebno menjati svest ljudi kako bi stvarali uslove za zdravije spavanje, što je i pokušano kroz predsatvljanje i aktivnosti ove kompanije na sajmu.

Nakon završetka sajma, velika zainteresovanost posetilaca štanda kompanije Bernarda preselila se i u salon komapnije koji nosi naziv “Studio za zdravo spavanje”. Poverenje koje je pokazano Bernardi i njenim proizvodima na sajmu, povećano je demonstriranjem merne opreme za kompjutersko dijagnostifikovanje ergonomije dušeka. Uz pomoć ove opreme, posetioci sajma su mogli da urade ergotest i uz pomoć savremene tehnologije odaberu dušek i krevet, koji najviše odgovara njihovim pojedinačnim fizičkim i zdravstvenim potrebama. Oni koji su propustili ovu priliku na sajmu, biće u mogućnosti, uz pomoć Ergotesta i na osnovu naučnih podataka dobiti preciznu preporuku i savet za svoj „krevet snova” i u salonu kompanije “Bernarda” u Beogradu.

Prema procenama novinara i izveštača iz Hrvatske, 48. Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu po broju izlagača, izložbenom prostoru i broju posetilaca (iako tačan broj posetilaca još nije saopšten) nadmašio je sličnu sajamsku manifestaciju – sajam Ambienta na Zagrebačkom velesajmu, koja je prema procenama novinara, pokazala više u smislu dizajna izloženog nameštaja.