Beogradski novinari u poseti “Bernardi”

Grupa beogradskih novinara iz pisanih i elektronskih medija posetila je vodećeg hrvatskog proizvođača dušeka i kreveta, kompaniju “Bernarda”. Novinare je dočekala vlasnica kompanije gđa Bernarda Cecelja sa svojim saradnicima, a rečima dobrodošlice pridružio se i načelnik opštine Nedelišće, gospodin Mladen Horvat. Tokom posete proizvodnim pogonima kompanije u Puščinama i Nedeljancu, gđa Bernarda predstavila je njihov širok proizvodni asortiman. Tokom razgledanja fabrika novinari su imali priliku da se upoznaju sa načinom izrade i  izborom  različitih materijala od kojih su sastavljeni neki od 45 različitih vrsta dušeka i 16 vrsta kreveta koje kompanija Bernarda distribuira u gotovo sve najpoznatije evropske i svetske hotelske lance.

G-đa Bernarda Cecelja upoznavši goste s poslovanjem firme, istakla je da je u poslednje vreme uočena veća potražnja za njihovim proizvodima i u individualnoj potrošnji. “Razvojem svesti o potrebi i koristi zdravog spavanja, sve veći broj ljudi shvata važnost i prednost kvalitetnog dušeka za zdrav san i očuvanje zdrave kičme. Konačno treba uvažiti činjenicu da prosečno zdrav čovek provede trećinu života u krevetu,” dodala je gđa Bernarda.
Razvoj studija o zdravom spavanju omogućio je kompanji Bernarda novitete u proizvodnji, čiji su proizvodi na mnogim sajmovima dobijali razna priznanja i nagrade, a time i mogućnosti za nove plasmane na vrlo zahtevna evropska tržišta. “Borba za visoko kvalitetne proizvode, borba je za opstanak na tržištima, ali i borba za očuvanje radnih mesta”, istakla je gđa Bernarda Cecelja.

Gosti iz Beograda imali su priliku da obiđu i firmu “Bernarda Nova” u Nedeljancu koja se bavi preradom i konfekcioniranjem sunđera. Nakon toga, novinari su posetili i Elektrotehničku školu u Varaždinu gde su upoznati s individualnim naprednim učenićkim projektima ove ustanove. U sklopu poseta obišli su i tzv. “Impulsni centar”, rezultat dobrih projekata djelomićno financiranim iz Evropskih fondova.

Nakon obilaska Varaždina i Čakovca, da ne bi sve ostalo  na priči i pokazivanju proizvodnje, gosti su bili smešteni u hotel SPA & Golf Resort, Toplice “Sveti Martin”, koji je opremljen krevetima i dušecima Bernarda, kako bi se uverili u praktičnu primenu visokog kvaliteta proizvoda Bernarda.

Drugi dan boravka protekao je u razgledanju krajolika uz lokalne puteve od banje Sveti Martin do Varaždinskih Toplica, koje osim što poseduju termalno-lekovite resurse čija istorija potiče još iz rimskog doba, mogu se pohvaliti i činjenicom da su u nekadašnjoj Jugoslaviji prve opruge za dušeke bile proizvedene u Tvornici opruga koja se nalazi u ovom gradiću.

Nakon ručka u hotelu “Minerva” u Varaždinskim Toplicama i pozdravnih reči zamenice gradonačelnika g-đe Dragice Ratković, gosti su krenuli prema ostrvu Pagu, gde su u Novalji biti smešteni u apartmane, koji su takođe opremljeni krevetima i dušecima kompanije Bernarda, da bi se uverili kako priča o zdravom spavanju ima svoju praktičnu potvrdu na raznim mestima i u različitim namenama.