Ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević posetio kompaniju "Bernarda"

PUŠĆINE / ČAKOVEC, 12. 4. 2011. – Njegova ekselencija, ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević, na sopstvenu inicijativu, posetio je proizvodne pogone kompanije „Bernarda“ u Pušćinama. U razgovoru sa vlasnicom i generalnim direktorom kompanije gđom Bernardom Cecelja, ambasador Vukićević se upoznao sa proizvodnim programom ovog renomiranog regionalnog proizvođača dušeka i kreveta, kao i sa planovima kompanije „Bernarda“ kako na tržištu Evropske Unije, tako i na tržištu Srbije, na kojem postiže sve bolje poslovne rezultate.

Ambasador Vukićević je, tokom obilaska proizvodnih pogona, izrazio veliko interesovanje za visoke proizvodne standarde kompanije „Bernarda“ i naglasio značaj jačanja poslovne saradnje između hrvatskih i srpskih kompanija. „Kompanija „Bernarda“ je odličan primer pravog preduzetničkog pristupa, inovativnosti i kreativnosti, koji omogućava uspešan nastup na zahtevnim tržištima Evropske Unije, i koji može da bude uzor svim kompanijama u regionu“, naglasio je ambasador Vukićević. Ambasador Vukićević je istakao da postoji prostor za dalje jačanje privredne saradnje između Hrvatske i Srbije, posebno posle intenziviranja bilateralnih odnosa između dve zemlje poslednjih godina. On je podsetio da u Srbiji radi oko 200 hrvatskih firmi, a da nivo investicija hrvatskih kompanija u Srbiji iznosi blizu 500 miliona eura. Ambasador Srbije u Hrvatskoj čestitao je gospođi Bernardi Cecelja na nagradama koje je dobila kao uspešan preduzetnik u Hrvatskoj i regionu.

Gđa. Bernarda Cecelja posebno je istakla činjenicu da kompanija „Bernarda“ svojim proizvodima, pre svega dušecima i krevetima, snabdeva najpoznatije lance hotela u Evropi, poput „Kempinskog“, „Holiday Inna“, „Meriota“, “Alstona“, „Sheratona“, „Hiltona“ i drugih, kao i najpoznatije hotele u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama regiona, poput Crne Gore, gde je nedavno ugovoren veliki posao za opremanje hotela „Budvanske rivijere“. „I u Srbiji smo ostvarili značajne rezultate u segmentu hotelske industrije. Opremili smo hotel „Zira“ u Beogradu, a dogovoreno je i opremanje hotela „Mona“ na Zlatiboru. U planu je opremanje još nekoliko hotela u Srbiji, među kojima je i hotel koji gradi grupa Falkensteiner“ naglasila je gđa Cecelja i dodala da je zadovoljna rezultatima poslovanja u Srbiji, koji beleži konstantan rast. „Zbog toga radimo na širenju naše prodajne mreže u Srbiji. Otvaramo novi prodajni prostor u tržnom centru „Ušće“, a uskoro će biti otvoren i prodajni objekat u tržnom centru „Mercator“ na Novom Beogradu“. Gđa Cecelja je naglasila da tržište Srbije ima veliki značaj u poslovnim planovima kompanije „Bernarda“. Kompanija „Bernarda“ čak 80 odsto svoje proizvodnje izvozi na zahtevna tržišta Evropske Unije, a posebno je aktivna i na prostoru bivše Jugoslavije, kako u Srbiji, tako i u Makedoniji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.