Šta položaj tela tokom spavanja govori o Vašoj ličnosti?

Stručnjaci smatraju da čak 55% neverbalne komunikacije ili signala koje šaljemo drugoj osobi tokom interakcije, govori o našoj ličnosti. U kom položaju se nalazi vaše telo, kako držite ruke, neki su od znakova koje šaljete svom sagovorniku, i mogu dosta otkriti o vama. Isto važi za položaj tela tokom spavanja. Naime, kako se pozicionirate u krevetu dok spavate, može da govori o tome ko ste kada ste budni. Pokušajte prepoznati svoj stil i šta on kaže o vama.

Neke od najčešćih pozicija spavanja su sledeće:

* Mala lopta / ovo je položaj koji podseća na fetusni položaj. Ležite na strani, kolena privučenih prema grudima, savijenih i zatvorenih laktova.
Ovo je jedna od najčešćih pozicija, više kod žena nego kod muškaraca, naročito tokom dremanja. Ovo znači da volite da se osećate sigurno i zaštićeno. Prilično ste osetljivi  i nežni, možda malo i stidljivi.

* Spavate na strani, sa rukama ispred, kao da biste želeli dohvatiti nešto.
Drugi vas vide kao mirnu i pouzdanu osobu. Pažljivi ste i brižni, ali često neodlučni. Međutim, kada nešto odlučite, čvrsto se držite toga. Iako težite tome da budete otvoreni za nova iskustva, vrlo ste sumnjičavi i oprezni. Želite da imate kontrolu nad stvarima, previše obraćajući pažnju na detalje.

* Jarbol ili sveća / spavate na strani, sa rukama pruženim pored tela.
Veoma ste komunikativni i volite da ste u društvu drugih ljudi. Druželjubivi ste, veseli i puni poverenja kada su drugi u pitanju. Drugi vas vide kao energičnu i razdraganu osobu, odanu i upornu, koja misli svojom glavom, a probleme sagledava sa svih strana.

* Na leđima / najviše volite da spavate na leđima , rukama ispruženim sa strane.
Prilično ste rezervisani i uzdržani, ne govorite mnogo. Postavljate visoke standarde sebi i drugima, pa lako možete biti razočarani. Perfekcionista ste i savesni, drugi znaju da se mogu osloniti na vas. Dozvolite sebi da se opustite ponekad.

* Na stomaku / najlepše spavate kada ležite na stomaku, glave okrenute na stranu, rukama zagrlite jastuk.
Druželjubivi ste, volite da ste u kontaktu sa drugim ljudima. Iako imate svoje mišljenje o mnogim stvarima i jasne stavove, osetljivi ste na kritiku i najsigurniji ste u svojoj zoni udobnosti. Držite stvari pod kontrolom, iako vam se ćesto čini da nije tako. Neretko se budite osećajući uznemirenost, a zanimljivo je da među osobama koje spavaju u ovom položaju ima najviše onih koji su skloni piću.

* Anđeo u snegu ili zvezda / ova pozicija izgleda onako kako zvuči. Kao da želite da se protegnete, rukama i nogama rašireni po celom krevetu.
Vaša pozicija zaista govori o vama. Prilično ste otvoreni u svim životnim oblastima. Veoma ste šarmantni i harizmatični. Okruženi ste brojnim prijateljima i pokušavate da budete uvek tu za druge. Prija Vam kada ste u centru pažnje. Volite da spavate - kada bi postojala „igra spavanja“ vi biste je izmislili.

* Kao da se sunčate / spavate na leđima rukama iznad glave ili pod jastukom.
Kao i svi ljubitelji plaže, i vi volite da se opustite i relaksirate. Čine vas srećnim ljudi koji poput vas vole druženje i zabavu, pa ste takvim prijateljima i okruženi. Energični ste, volite uzbuđenje, ali uvek s obe noge čvrsto na zemlji.

* Volite da zagrlite omiljenu igračku, kućnog ljubimca, jastuk ili partnera.
Volite da vam bude udobno, ali ipak su odnosi koje imate sa drugim ljudima, na vrhu liste prioriteta u životu. Osećate bliskost sa drugima i veoma se osetljivi.