Bernarda dušeci - za miran i zdrav san vaše bebe

Kada saznate da ćete postati roditelj, odmah počinjete da razmišljate o stvarima koje treba da kupite i učinite, kako biste sve pripremili za dolazak vaše bebe. Jedna od najvažnijih stvari koju ćete pažljivo birati tokom ovog perioda je dušek na kome će vaše dete spavati svakog dana i noći. Zdrave navike treba usvajati još od malih nogu, jer će zdravlje deteta, samim tim i njegov imunološki sistem, zavisiti upravo od kvaliteta sna.

U prvim mesecima života, bebe najviše vremena provode spavajući, a kvalitetan san je jedan od preduslova pravilnog razvoja. Prilikom izbora dušeka trebate znati, koji su to ključni elementi o kojima treba voditi računa, kako biste obezbedili zdrav san svojoj bebi.

uvek izaberite kvalitet

Od najvećeg je značaja da dušek koji birate za svoje dete, ne sadrži opasne sastojke, toksine i hemikalije. Postoje različite vrste materijala koji se koriste u njihovoj izradi i zbog toga je veoma važno da od proizvođača dobijete sve potrebne informacije o sastavu dušeka. BERNARDA dušeci za bebe poseduju neophodne sertifikate koji dokazuju da proizvodi ne sadrže štetne supstance i hemikalije, te mogu biti u stalnom dodiru sa kožom.

Važna karakteristika dečijih dušeka je i njihova prozračnost, jer je na taj način omogućena savršena apsorpcija vlage, što vodi zdravoj klimi spavanja. Svojom konstrukcijom, prvenstveno zahvaljujući fleksibilnom opružnom jezgru, BERNARDA dušeci osiguravaju optimalnu podršku dečijem telu.

Za bebu je veoma važno da njen krevetac bude udobno i sigurno mesto, s toga dimenzije dušeka treba u potpunosti da odgovaraju krevetiću, kako ne bi bilo praznog prostora između ivice dušeka i kreveca. BERNARDA dušeci za bebe mogu biti izrađeni u standardnoj veličini, al i po posebnoj porudžbini u željenoj dimenziji. Preporuka je da se jastuk prvih meseci života bebe izbegava.

Roditelji neretko prave grešku kupujući previše mekan dušek za bebu, misleći da je on udobniji. Međutim, dušeci srednje tvrdoće su najbolji izbor, jer pružaju optimalnu udobnost, obezbeđujući adekvatnu potporu celom telu.

Osim što dušek svojim ergonomskim i anatomskim svojstvima treba da omogući sve preduslove za nesmetan odmor i pravilan razvoj deteta, treba uzeti u obzir i dodatne prednosti koje kvalitetni dušeci mogu ponuditi. Među najvažnijim svojstvima BERNARDA dušeka su antibakterijska, antistatička i antistresna delovanja. Takođe, spomenućemo i aromaterapijski efekat, koji potiče od eteričnih biljnih esencija iz vlakana abake (morske trave), prirodnog materijala biljnog porekla, koji dušeku daje vrhunsku mekoću.

Neki proizvođači u svojoj ponudi imaju i dušeke za najmlađe od materijala poput memorijske ili drugih vrsta pena, različite debljine, gustine i tvrdoće. Zbog slabijeg protoka vazduha kroz ovakve vrste dušeka, što važi pogotovo za deblje dušeke, može doći do skupljanja vlage i stvaranja pogodnih uslova za razvoj bakterija i grinja. Neophodno je voditi računa o ovim karakteristikama, kako se u dodiru sa bebinom kožom, ne bi pojavile moguće štetne reakcije i alergije. Bolja cirkulacija vazduha i delimično provetravanje ovakvih dušeka, postiže se prifilisanjem površinskog sloja pene.

Važnost sna za sveukupni razvoj deteta je mnogostruk, a roditelji su odgovorni ne samo za stvaranje dobrih navika spavanja, već i da svojoj bebi pruže sigurnu atmosferu, najzdraviji i najudobniji ambijent u kom će njihovi mališani rasti.

Mi u BERNARDI znamo koliko su kvalitetan san i odmor važni, a dobro naspavana i zdrava deca, najveća su sreća svakog roditelja.